Om oss

Visste du att vi var först i Sverige med att leverera renoverade bytesturbos till fast pris? Oavsett vad skadan omfattar!

Svensk Turboservice AB startade 1978 och har idag tre systerföretag. Kort tid efter 1980 startade Svein W. Elfström också Norsk Turboservice AS och sedan dess har vi levererat renoverade bytesturbos med fabriksstandard. De flesta av turboföretagen i Skandinavien, kommer från oss, antingen som före detta kunder eller anställda.

Bytessystemet går ut på att vi levererar en renoverad turbo som för personbil har en ny rotordel med återanvändning av kompressor och turbinhus så länge de inte har skador eller defekter. När kunden får turbon skickar de den skadade/defekta turbon till oss för att sedan byggas upp igen. Detta är ett system som främjar klimat och miljö och är ett viktigt argument till dina kunder för dig som har bil- och motorverkstad. Vi innehar stor erfarenhet och kunskap inom området och har anställda med internationell erfarenhet. Våra lokaler har sitt säte i Hisings Backa, Göteborg, längs med E6an vid Stigs Center.

Våra utbytesturbo går igenom en mycket sträng process och vi gör också balansering av våra turbos som ingen annan gör (vad vi vet). Vanligtvis är varje del balanserat var för sig för att sedan sättas tillsammans till en CHRA (mittdel) som man balanserar. Mellan dessa två processer gör vi något som kallas för en totalbalansering, d.v.s. att vi monterar samman axel och hjul samt mutter, och gör en statisk/dynamisk balansering på detta i tillägg för att få längsta möjliga livslängd.

Vi levererar det mesta av turbo från bl.a. Holset, BorgWarner (KKK och Schwitzer), Garrett, Mitsubishi, Hitachi, Toyota, IHI, Roto-master, Rajay, Warner Ishi m.m

Våra anställda

Svein W. Elfstrøm

VD

Susanne Olsson

CFO

Amadeus Smith

Turbotekniker

Daniel Jyrnäs

Turbotekniker

Mattias Olofsson

Lager- & logistikansvarig

Jonna Eriksson

Order & ekonomi

Klara Algedal

Order