Vad kan vi?

Vi är specialister på turbo!

Svensk Turboservice AB är snart 45 år gammalt och är marknadens äldsta turboföretag. Detta medför stor och lång erfarenhet och kunskap av både gamla och nya turbo. Vi har genom åren upprättat direkta samarbets- och inköpsavtal och representerar i princip alla turboproducenter. Vi är väl bekanta med alla deras produkter, personer, kvalitet, pris och politik. Vårt stora kontaktnät gör att vi, i princip, levererar de flesta turboaggregat.

Vi jobbar dagligen med turboreparationer, som vi erbjuder genom vårt stora bytessystem med fasta låga priser oberoende skada. Vårt snart 45-åriga bytessystem är fortfarande marknadens bästa, och täcker i princip så gott som alla vanliga turbo, som levereras direkt från eget lager.

Vi håller ständigt på att uppdatera vårt lager för att kunna ha de mest frekventa aggregaten i lager. Detta gör att vi kan leverera de mest förekommande aggregaten omedelbart, medan ovanligare kan dröja några dagar.

Vårt genuina intresse och vår kunskap har fört in oss i att designa och optimera turbo, vilket i sin tur gett oss ett 30-tal europamästerskap i racing, samt världsrekord och mästerskap bl. a. inom drag-racing – truckracing – traktorpulling – rallycross – rally – offshore, motorcykel och snöscooter.

Rost i turbinhuset är den vanligaste orsaken till turbohaveri hos marina aggregat. Därför har vi tagit fram och utvecklat en helt ny lösning där vi ersätter hela radien med en rostfri hylsa på så gott som alla våra marina turboaggregat. Med denna lösning utesluter man risk för rost i turbinhuset och detta resulterar i en bättre turbo med högre verkningsgrad och längre livslängd och har blivit ett populärt val vid byte av turbo. (Det finns dåliga kopior av våra hylsor på marknaden.)

Vi har tagit fram ett stort antal marina uppgraderingsturbo som är ett bra alternativ när man ska byta turbo för att få en piggare motor och lägre förbrukning.

Vi har även ett en egen testangläggning för bilar och motorer, med 4-5 stycken motorprovceller plus chassidyn. Även om denna provanläggning inte används i samma utsträckning som förr, så har det medfört expertkunskap som vi delar med oss av vid rådgivning och försäljning av våra turboaggregat.

Genom alla dessa år, har vi blivit riktigt glada i turbo. De har gett våra kunder så mycket glädje och nöje, ofta kombinerat med teknisk assistans och hjälp när det behövts.

Nöjda och tacksamma kunder är det bästa vi vet, och är ett av våra motton.